Общинският съвет не прие предложението за анекс към договора за стадион “Христо Ботев”

31
1096

Без дебати Общинският съвет не одобри споразумението между Община Пловдив и ПФК „Ботев–Пловдив“ за ползването на Колежа. Предложението бе внесено от зам.-кмета Пламен Райчев и то трябваше да сложи конкретни срокове за използването на стадион „Христо Ботев“ от футболния клуб.

Сегашният договор нямаше конкретна времева рамка за колко време съоръжението ще бъде отдавано. В него е записано, че то ще се ползва до провеждането на дългосрочна процедура за отдаването под формата на концесия или Закона за спорта.

Според вносителя това ограничава възможността клубът да прави инвестиции в подобряване и строителство на съоръжението, които ще са необходими за получаването на четвърта категория за УЕФА. Така с анекса стадионът трябваше да се отдаде за три години, а при изпълнение на инвестициите – срокът на договора да се удължи автоматично с 10 години или до процедура за дългосрочното му отдаване.

Едва 15 съветници подкрепиха предложението, петима бяха против, а 21 от тях гласуваха „Въздържал се“.

То бе записано така: Сключване на анекс към Споразумение No 23 ДГ – 427/21.04.2023 г. за ползване на недвижим имот – публична общинска собственост, находящ се в Пловдив, р-н “Източен”, бул. “Източен” No 10, представляващ стадион “Христо Ботев”, с вносител: Пламен Райчев – заместник – кмет на община Пловдив.

Основанието бе: Постъпило заявление от ПФК “Ботев“ АД с искане за сключване на анекс към вече подписаното споразумение. Мотивите на клуба са: “счетоводни пречки относно признаване на сторените разходи за инвестиции на територията на стадиона, които инвестиции се извършват от клуба“ и “и правилното им завеждане в амортизационните планове на ПФК “Ботев“ АД“.

SHARE

31 КОМЕНТАРА

 1. Папагали руснака ще го приватизира вие пак ще сте в Коматево густо

 2. 9
  6

  Циганите не разбират едно.Всеки трети под тепетата е фен Ботев,без етническите квартали.От кмет до обикновен човек с дюкян в двора.Цигани за вас бой и гроб.

  • 6
   7

   Всеки трети правилно , а другите двама са на Локо 🙂 тъп папагал

   • 5
    2

    Повече от половината от хората въобще не се интересуват от футбол. Гледайте посещаемостта на двата стадиона.

  • 4
   4

   Помак,само кажи къде и те пращам при Тоско без да ми мигне окото,преди да те докосна още и ще си се насрал клошар грозен

   • 3
    3

    гей бандит по леко да не ти омекне главта като на стоян

  • Напротив вие сте селяни и помаци и страхливци

 3. 9
  5

  Eх, локу локу… локумите да ви имаме…
  празнувайте си 1000 годишнина и не се занимавайте с нас.
  Как така във всяка тема за Ботев сте първи, то бива ама ВАШЕТО е ОГРОМНА ПРЕДАНОСТ КЪМ ФК БОТЕВ!
  БРАВО!
  маладци както би казал Зингаревич…само така… подържайте отбора!
  Само Ботев (

 4. 9
  5

  ЖАЛКИТЕ КОМПЛЕКСИРАНИ КЮСТЕНДИЛСКИ АМЕБИ ЗНАЯТ И НАЙ МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ! ОТБОРА НА ПЛОВДИВ
  ХАХАХХАХХААХАХХА
  ТАКА ВИ ИСКАМ ИЗМЕТ
  ГЪРЧ МАМА ВИ ДЕЙБА ЖАЛКА

 5. 13
  1

  С това решение от днес, всичко по Колежа ще се плаща от собственика – община Пловдив. Клубът е длъжен само да си плаща наема и нищо повече. Надявам се да са доволни всички коментиращи.

  • 4
   5

   Да но те ще си направят всичко , което е по-проект ама ти като си тъп и няма как да знаеш, че клуба иска да прави неща извън проекта , ноооо като си тъп няма как да знаеш , то даже и в точката си го пише ама глупака в жълто не си е направил труда да прочете

   • 4
    2

    Станислав Мърков,пазачи та ти вчера стана грамотен Кога стана юрист и то по казус Ботев Община.Нещастно копеле,познаваш ли баща си Но това е друга тема.

   • Разбира се, как не се сетих, колко съм тъп… то в проекта няма обзавеждане на съблекални, съдийски стаи, допинг стаи, няма плексиглас, няма мрежи, няма резервни скамейки.. то всъщност това трябва ли вьобще да го има? Ще се събличат на терена и ще стоят прави целия мач на тъча.

     • 1
      1

      Точно тази статия е писана от някой тотално неграмотен “журналист”, за който правото е непозната наука. Няма как един наемател, който е направил подобрение на имот да стане съсобственик. Ако наемодателят не е бил съгласен, при прекратяването на договора не дължи плащане на подобрението въобще. Ако подобрението е съгласувано между страние, то плащане се дължи от наемодателя само при предсрочно прекратяване на договора.

      Нооо тук важното е да се драска и да се събират кликове, а дали е вярно написното, какво ти пука, няма никаква отговорност.

   • Тъпак жълт,какво значи “ще направят както е по проект”? Ако сега не е както е по проект кой даде разрешение за експлоатация, Кой и как разписа акт 14,15,16 и т.н. а, жълти просяци?

 6. 5
  5

  Ми то пък толкова много средства се вложиха в тоя коптор- и то обществени, народни, мои и твои!- че оттук нататък е кощунство да се налива и стотинка в тая бездънна каца!!!

  • 8
   1

   Станиславе ти живееш и работиш в коптор.Има ли плъхове в избата,клошаре.

 7. 5
  5

  Клубът ще спре да инвестира собствени средства в стадиона. Това ще е резултатът от днешното решение. Ако беше обяснено на разбираем език на общинските съветници, нямаше да се стигне до тук.

  • 7
   4

   Хаха клуба какво е инвестирал до сега ? В една статия беше много хубаво обяснено, защо не трябва да се приема това от общинския съвет ! Направи си труда да го причетеш!

   • 4
    2

    Аз мога да чета много добре и с разбиране… за разлика от теб, който очевидно хал хабер си няма. Сега всичко по стадиона ще трябва да се плати от община Пловдив… в противен случай няма да има категория 4.

    А на въпроса ти, какво точно е платил клуба – всички скайбоксове, цялото обзавеждане на съблекални, съдийски стаи, допинг и други помещения под трибуна Изток, цялата допълнителна обвивка на сектора за гости, мрежи и плексиглас, изкуствената трева около терена, резервните скамейки и т.н.

    • 3
     3

     Ари е… Цял стадион за без пари…. Ударили една боя и голям праз… С кеша от билети се покрива доволно тази инвестиция!

     • 1
      2

      Стадионът е под наем. Толкова ниско топка си…

     • 1
      2

      5000 лв на месец, ебахти наема… след около 1000 години ще избият строителството. Дали можеш да спориш без да обиждаш или това е няква тактика да затвърдиш тезата си ?

     • Такъв ще е наемът докато се построи стадиона, сега още е в строеж. След като се завърши ще има процедура. Същото важи и за Лаута.

      Заповядай на търга, наддавай и вземи ти стадиона и го управлявай. Ще е интересно да се види, как ще си платиш само водата и електричеството.

      Колкото до “обидите”.. аз не виждам такива, просто истината понякога е сурова. Някои коментатори нищо не разбират от финанси и право, но си казват глупавото мнение, което не може да остане без отговор.

 8. 8
  5

  НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ, ЧЕ НА МЕН ОТБОР КРЪСТИХА,
  КРЪСТИХА МАЙКО ОПЕТНИХА, ИМЕТО МОЕ БЪЛГАРСКО!
  С ЖЪЛТО МИ ЛИЦЕ НАМАЗАХА, НАМАЗАХА МАЙКО, ОМАСКАРИХА!
  ЗA ВСИЧКИ МАЙКО СЕ БОРИХ, А НЕ ЗА ГРУПА ПАЗВАНТИ,
  ЛИКЪТ МИ НА СТАРИ ЧАРШАФИ ПО РЪЖДИВИ ОГРАДИ ДА КИЧАТ!
  ЗА ТОВА ЛИ ЖИВОТА СИ ДАДОХ, ГАВРА В ЖЪЛТО ДА ТЪРПЯ,
  В ГРОБА ПОКОЙ ДА НЯМАМ, И ДЕСЕТ ПЪТИ ДА СЕ ЗАВЪРТЯ!

  • 2
   1

   Ако може “Ицо” да коментираш и тази гавра с Христо Ботев. Този е от вашата секта.

Comments are closed.