PlovdivDerbyTV: Ангел Ангелов разказа и показа историята на емблемите на Локомотив Пловдив

14
764

Един от авторите на алманаха “Оттук започва любовта. Хроники за Пловдивския любимец” Ангел Ангелов разказа и показа историята на емблемата на Локомотив Пловдив по време на днешната Черно-бяла Коледа. В края на неговото експозе той изведе на сцената Росица Ангелинова наследничка na Христо Николов, който е авторът на клубната емблема.

SHARE

14 КОМЕНТАРА

 1. 10

  Остава въпроса-от коя година отбора носи името “Локомотив”?Като не знаете питайте някой от “историчарите”да ви каже!

 2. 3
  7

  гледам тук в коментарите и не мога да повярвам на очите си ”фенове” на клуба сътворил най-голямата измама в историята на българския футбол говорят за лъжи ами да покажат доказателства за 1912 и после за кюстендил мюстендил ами сопот жалки жълти пришълци в града ни злобейте колкото си искате Пловдив сме ние

 3. 5
  8

  JULTITE KURVI DA GLEDAT TQHNATA IZMISLENA ISTORIQ!! 1-VO 1912 HAHHAAHAH PREZ BULKANSKATA VOINA SI CUKAME MACH SMESHNICI 2-RO SPARTAK PD,BOTEF SOPOT I SOKOL MARKOVO PRAVQT AFD TRAKIQ A TE SI PREPISVAT VSICHKO NA TQH 3-TO KURVENSKIQT OTBOR E ZALICHEN 2009 PRI KOETO METALIK SOPOT SI SMENQ IMETO I MESTOPOLOJENIETO 4-TO POKAZAHA TURSKATA SI CHERTA SUS DELQN BEI I CVETAN PASHA BULTRA$ GOTOVI NA VSICHKO ZA PARI KURCI,KURVI,KURVI TOVA STE VIEE!!

 4. 10
  7

  Тоя под мен нека чете и запомни хубаво и тая част от историята,и нека не забравяме че архивите са Живи!собственикът на ВелбъждГеорги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.

 5. 8
  6

  За емблемата на Велбъжд спомена ли,или тая част от историята я подминахте? Само че архивите са живи!Ето нещо което те бива да забравяте “Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив….Туй то,история.А тоя под мен нека чете тая част от историята,и хубаво да я запомни.

 6. 9
  3

  906 г. Преди.христа е основан Лококомотив! Това пише на Античния!

 7. 6
  7

  Smg,абсолютно си прав! Няма нито едно доказателство че АФД-то е създаден 1912. От коя година датира първият мач на Тракия?

 8. 19
  25

  Локомотив – това е отбора на Пловдив! На лъжата краката са къси – комунистическото недоразумение приключи!

   • 9
    6

    На стадиона им пише: 1936 :))))
    И друго да питам крадците а история: как тъй сте наследници на Спортклуб като сте играли срещу тях и са ви били като мачка о дуваро.

   • 9
    6

    На стадиона им пише: 1936 :))))
    И друго да питам крадците а история: как тъй сте наследници на Спортклуб като сте играли срещу тях и са ви били като мачка о дуваро.

 9. 24
  17

  Една лъжа колкото и пъти да се повтори не може да стане истина!

Comments are closed.